Hae tästä blogista

maanantai 23. tammikuuta 2012

Niinistö ja tsunami

Nyt taisi Sauli Niinistö joutua uuteen tsunamiin nimeltään Haavisto. Mutta, kun hän selvisi Thaimaan tsunamista roikkuessaan puhelinpylväässä tuntikausia, niin eiköhän hän selviä tästäkin katastrofista voittajana.

Haavisto-hurma vaikuttaa jo melkein fanaattiselta hurmoshenkiseltä uskonlahkolta. Pelastaja vie porukkaansa minne haluaa. Hän uppoaa Facebook-kansaan kuin häkä. Kuka heistä tuntee sen todellisen Haaviston? Nuorisoidolina olo on vain yleensä höttöistä lyhytaikaista harhaa ja arkitodellisuus on kaukana. Haavisto iskee nuoriin, köyhiin, erilaisiin, juuri siihen kansanosaan, jota on aina muutenkin viety idealismien, aatteiden avulla ja suggeroimalla. Oma nuoruus tulee mieleen - järki tuli päähäni aika myöhään! Muistakaa ihmiset pitää siis järki päässä ja jalat maassa! - Niin, välillä tuntuu, että ainut peruste ainakin nuorilla on Haavistoa äänestäessään se, että hän on homo. Aika heppoinen peruste. Mutta sillä tavoin halutaan varmaan antaa meille vanhemmille "turpiin".  Varmaan moni kuitenkin äänestyskoppiin mennessään järkiintyy ja kirjoittaakin sittenkin numeron 6.

Toisen kierroksen veikkausta on nyt todella vaikea tehdä, jos ihmiset ovat niin laiskoja, etteivät äänestä. Se koituu kuitenkin Niinistölle vaikeaksi palaksi. Olisi parempi kuitenkin valita jompi kumpi, jottei sitten kaduta. Turhaan Niinistöä parjataan, että hän edustaa rahaa. Sitäkin vain tarvitaan verojen maksuun ja sosiaalietuisuuksien kehittämiseen. Ja yrityksiäkin tarvitaan työpaikkojen takia. Niinistön valinta piristäisi Suomen elinkeinoelämää, työpaikkoja syntyisi, yrityselämä saisi potkua, siinä hyötyy valtio ja kunnat. Asenneilmapiiri paranisi joka suuntaan. Hän on todella maltillinen oikeistolainen, kaiken kansan puolella ja mielipiteiltään enemmän keskellä ja vasemmalla kuin oikealla. Mielestäni vaalin olisi voinut jo ratkaista eka kierroksen perusteella, niin olisi säästynyt siinäkin iso raha. Ja kyllä tämä vaalihössötys jo kyllästyttää. En viitsi katsoa enää edes uutisia, kun olen jo valintani tehnyt.

Paitsi tämä Savon Sanomien juttu oli päivän paras uutinen:
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/isn-kysely-niinist%C3%B6n-kannatus-65-prosenttia/731319

  

Ei kommentteja: