Onnea ja menestystä Sauli Niinistölle!

Ja kiitos kaikesta huolimatta Tarja Haloselle! Olihan se saavutus olla niin pitkään presidenttinä. Nyt tuli minulle mieluinen presidenttipariskunta pitkästä aikaa. Luulen, että nyt presidentin valta taas vahvistuu, kun Sauli Niinistö astuu vetovuoroon. Asioihin tartutaan varmasti nyt aivan eri otteella. Mukavaa vaihtelua. Ja mikä ongelma se äänestysprosentti on monelle asiantuntijalle?  Kun täällä Pohjolassa pakkanen paukkuu koko äänestyspäivän ajan lähes -30 C asteen pinnassa, ei silloin paljon huvita lähteä minnekään. Onneksi itse äänestin ennakkoon.

Vielä kritiikkiä kuitenkin Tarja Haloselle. Hän antoi evästystä HS:n jutun mukaan uudelle presidentille, että köyhyyden poistamiseen pitää tehdä nyt jotakin. Mutta mitä hän itse tekikään sen asian eteen 12 vuoden aikana??? Köyhyys vain lisääntyi, eriarvoisuus kasvoi. Jos Tarja Halonen olisi halunnut tehdä köyhyyden, eriarvoisuuden, naistenasiain, tasa-arvon, suvaitsevaisuuden jne  eteen jotain, niin olisi sitten tehnyt, eikä vain puhunut. Maa kaipaa konkreettisia tekoja, ei vain puheita. Mutta mitkä ovatkaan presidentin mahdollisuudet vaikuttaa? Onko valtaa viety jo liian paljon?

Risto Uimonen paukutteli mielipiteitään, kun sanoi että homous vaikutti tulokseen. No - tottahan se vaikutti. Monet äänestivät juuri tai vain pelkästään siksi Haavistoa. Toiset taas eivät missään nimessä voineet äänestää homoa. Ja joku vaikutus hänen puolisollaankin oli. Samoin Sauli Niinistön puolisolla Jennillä, joka varmasti taas toi niitä ääniä paljon lisää Niinistölle. Kukaan ei voi väittää, etteikö puolisoilla tai suuntaumisella olisi mitään vaikutusta. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, sanotaan. - En ole homokammoinen, mutta mielestäni presidentin pitää edustaa kansan enemmistöä eikä olla vain vähemmistöjen edunajaja. Haavistolle löytyy varmaan järkevää käyttöä kansainvälisissä tehtävissä. Nyt politiikka on taas oikein mielenkiintoista!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan