Hae tästä blogista

torstai 3. tammikuuta 2013

Oleskeluyhteiskunta ja palkka-ale!

No jopas tuli uutta purtavaa vuoden alkuun. Elämme tosiaan oleskeluyhteiskunnassa. Suurin osa suomalaisistakin tekee muuta kuin tuottavaa työtä! On työttömiä, eläkeläisiä ja muita vapaamatkustajia. Yha harveneva on se työtätekevien joukko, joka tekee pitkää työpäivää ja maksaa raskaita veroja, jotta se suuri joukko saa oleilla.  Työntekoa ei ole tehty kannattavaksi, kun tiedän monia, joiden ei kannata mennä töihin, kun elää muutenkin ja vieläpä oikein mukavasti.
 
Vai että palkkoja alemmaksi? Parempi olisi, ettei jokavuotisia palkannostoja olisi lamavuosina. Yleiskorotukset ovat aika kova pala monelle työnantajalle. Verotusta ei ainakaan kannata kiristää hyvätuloisilta, koska se on jo nyt tosi korkea. Mitä järkeä on esim. yrittäjän enää maksaa palkkoja itselleen, kun siitä isoin osa menee yhteiskunnalliseen hyväntekeväisyyteen eli oleskeluyhteiskunnan ylläpitoon. - Palkka-ale on ihan järkevää niillä, joilla se palkka on liian korkea, kuten presidentti näytti hyvää esimerkkiä. Suurituloisia ovat mielestäni kaikki, joilla palkka menee yli 10 000 euron kuussa. Mitä muuten ihminen tekee liian suurilla tuloilla, kun vähemmälläkin elää?

PS - luin jostain, että hevosopiston rehtori saa enemmän palkkaa kuin pääministeri! Huh! Mitenhän paljon on näitä muita valtion ja kuntien hevosopistorehtoreita, jotka saavat huikeita palkkoja?! Maamme on  täynnä ylisuuria palkka- ja muita verovaroin etuja nauttivia. Ja että lisääkö veroja? Ei!!

PS - Erityisen paljon liian suuria palkkoja on valtion erilaisisissa johtajan viroissa ja siihen vielä bonukset päälle. Huh! Ei ole ahneudella enää rajoja, mutta luulen, että tämä tolkuton ahneus tulee vielä loppumaan, kun on pakko. Eriarvoisuus lisääntyy koko ajan, kun ei ole varaa jakaa enää työtehtäviä, siitähän työttömyydessä on loppujen lopuksi kyse. Töitähän on työpaikat ja kodit pullollaan, mutta tekijöitä ei, kun he voivat vaikka oleilla verorahoilla. Miten tämä yhteiskuntamme onkaan luisunut tähän liemeen?
 
 

Ei kommentteja: