Hae tästä blogista

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi vuosi 2014, uusi elämä, uudet lupauksetNiin se vaan vaihtui taas vuosi. Viimeiset tunnit olivat aika hitaita, vaikka vietimme sen suuressa porukassa. Kun kello oli vasta 22.30, meinasin jo nukahtaa - väsymykseen! Piti aivan sinnitellä, että jaksaa vuoden vaihtumiseen saakka. Toista se oli nuorempana. Mutta kyllä heräsin klo 00.00 siihen paukuttelun määrään, joka meidänkin kotikaupunkimme keskustassa oli. Tuntui kuin olisi ollut sotatantereella. Rahaa ammuttiin taas tuhansia ilmaan, maailmalla miljoonia, Dubaissa tehtiin ennätys, 4 miljoonaa hetkessä taivaalle. Kyllä ihminen on vaan tosi tyhmä olento. Mitä silläkin rahalla olisi voitu tehdä? Hyvää ja monta kaunista! Nyt saatiin monta tulipaloa aikaan Suomessa ja muualla sekä silmävammoja ym pahaa. Ilotulitus voi olla pahatulitus. Toivon sen loppuvan, kun eläimet pelkäävät, mummot pelkäävät. Meidän mummikin pelkäsi, että raketti tulee ikkunasta sisälle ja se saa vielä sotamuistot heräämään ilkeästi. Outoahan se on, jos vanhan ihmisen tontille ja taloa kohti ammutaan keskellä yötä. SS:ssa oli myös uutinen ammuskelusta, jolla ei ole järjen häivää:
http://www.savonsanomat.fi/savo/uusi-ilmio-aiheutti-silmavamman-ja-autovahinkoja/1745578
 
 
Innostuimme tietysti uuden vuoden aattona porukassa kaikenlaisesta kuten kasvihoroskoopista. Minä olin voikukka ja samoin mieheni, koska olemme heinäkuussa syntyneitä. Horoskoopin mukaan he eivät sovi ollenkaan yhteen! Ja silti on sinnitelty kohta 35 vuotta! - Kuppiennustus lupasi hedelmällisyyttä, mitä se sitten tämän ikäiselle merkitseekään ja mieheni sai leivänpalan, joten kai tässä leivän syrjässä ollaan. Uudenvuoden lupauksiakin kuultiin; yksi lupasi olla laskematta kielletyillä rinteillä, yksi lupasi elää nyt-elämää eikä sitkua sekä vähentää liikaa työntekoa ja matkustella. Joku aikoi siivota kaikki nurkat viidessä kodissaan. Joku lupasi liikkua enemmän, joku juoda vähemmän, jokunen pitää tipattoman tammikuun. Minä lupasin sanoa useammin kyllä kuin ei. Mieheni taas lupasi sanoa myös ei. Mitähän siitäkin seuraa?


 
Ennustuskupeissa oli tavarat:
hammas=hammaslääkärikuluja
simpukka=hedelmällinen vuosi
kala=kalaonnea
kaivinkone=rakennustöitä
raha=rahaa tai pelionnea
matkalippu=matkoja
leipäpala=leipää riittää
helmi=yllätyksiä
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Anni, onpa teillä ollut hauskan kuuloinen uusivuosi!
Mistä keksittekin tuon kasvihoroskoopin, aivan mainio! Taidanpa "varastaa" heti blogiini. Vielä kun itselleni sattui vanamo, se oli parista päivästä kiinni. Nyt ymmärrän, vanamo on aina ollut ehdoton lempikukkani, vain pari päivää sitten ihastelin metsässä sen herkkiä rönsyjä. Kuvauksessa joka sana osui aivan tismalleen kohdalleen. Oikein hyvää vuodenjatkoa teille! - Kerttuli -

Anni Aatos kirjoitti...

Uuden vuoden alla on tosiaan hauska ennustaa tai lukea leikkimielisiä horoskooppeja. Sanoinkin kasvit kuullessani, että haluan olla kaunis hento vanamo. Mutta voikukka tunnen tosiaan olevani joltain osin. Kun googlasin, löytyi jokunen kasvihoroskooppi mm KaksPlussan sivuilta.