Joulun sanoma...maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto?



Joka joulu mietin joulun sanomaa...maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto.  Kunpa kaikki ihmiset miettisivät sitä ja vielä toteuttaisivat sen elämässään. Miksi sotia ja riitoja aina vaan riittää ja tulee uusia? Onko ihmisten tosiaan niin vaikeaa olla hyvä toiselle, ettei voi keskustelemalla ratkaista asioita. Viimeksi mietin sodan julmuutta, kun katsoin Tuntematonta sotilasta. Rintamallakin vietettiin joulua ja hiljennyttiin ja aika moni varmaankin rukoili. Harva sinne sotimaan halusi, mutta pakkohan se oli mennä. Muuten meillä ei olisi tätä rakasta maatamme.

Jokainen puolustelee pahoja tekojaan. Nyt jopa HS:n päätoimittaja. Mitä hyvää hän teki lupaamalla julkaista erittäin salaisia tietoja sisältävän artikkelin? Ja juuri presidentin vaalien alla. Kyllä on vaikea ymmärtää hänen tarkoitustaan. Luulen, että tarkoitus on sotkea vaalikeskusteluja ja vaikuttaa vahingollisesti. Mitenkään en ymmärrä, kun medialla ei ole vastuuta eikä moraalia. Sananvapaus ei tarkoita, että kaikkea voidaan julkaista. Lähdesuojien käytössä pitäisi miettiä, mikä on viisasta ja mikä tyhmää. Luulen, että HS:n tilausten peruminen lisääntyy ja lehden arvostus putoaa nyt aika lailla. Toivottavasti päätoimittaja vaihtuu ja tilalle tulee sellainen, jolta löytyy kunnioitusta ja harkintaa sekä moraalia valtiovaltaa kohtaan. ...maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto... vai onko paha tahto? Pitikö sotkea joulurauha meiltä suomalaisilta tonkimalla turvallisuusasioita?

Kaikesta maailman sotkuista ja murheista huolimatta koetan osaltani rakentaa rauhaa ja  tehdä hyvää jouluna ja joulun jälkeenkin sen, minkä pystyn. Nauttia joulusta, läheisistä ihmisistä  ja lumesta, jota täällä meillä on nyt enemmän kuin yleensä joulun aikaan.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan