Oi ihana joulu!

Nyt, kun joulu on taas takana, on mukavaa muistella ihanaa joulun aikaa. Vuosi on vaihtunut ja vuosiluku 2020 tuntuu uskomattomalta. Hyvää Uutta Vuotta! Mitähän tämä vuosi tuo tullessaan?
 
 
Olemme useana vuotena  joulun aikana  käyneet Rauhanlahden Jätkänkämpällä jouluaterialla ja nimenomaan silloin, kun siellä on ohjelmaa. Tuttu haitarinsoittaja Pali soittaa toivelauluja ja tänä vuonna hänen taitava viulisti-tyttärensä oli myös mukana. Monesti olemme menneet ulkomaisten vaihto-oppilaidemme kanssa ja he ovat todella pitäneet näkemästään ja kokemastaan. Parasta on kuitenkin miljöö, jossa jouluateria tarjoillaan. Ateria on siellä joulun alla  tiistaisin ja kyllä se kannattaa kokea, jos mahdollista. Samalla voi käydä maailman suurimmassa savusaunassa, joka on pihan toisella puolella. Nytkin siellä oli iso joukko ulkomaisia nuoria, jotka tuntuivat viihtyvän hyvin.









 
Joulukuu on täynnä ihania konsertteja ja onhan joulumusiikki maailman kauneinta musiikkia, mikä saa kyyneleet silmiini joka vuosi. Oispa joulu ainainen... Kävin tänä vuonna ekan kerran Tarja Turusen joulukonsertissa Kuopion tuomiokirkossa. Tarjalla on upea ääni, mutta ehkä konsertti olisi ollut vielä upeampi, jos soittimet olisivat olleet akustiset eivätkä sähköiset. Joka vuosi käymme myös laulamassa kauneimmat joululaulut kirkossa. Paras konsertti oli kuitenkin tänä vuonna Helsingin tuomiokirkon Cantores Minoresin konsertti. Kyllä perinteet on säilytettävä!




Paras joulu on kuitenkin kotona oman perheen, lasten ja lastenlasten kanssa, Syömme perinteiset jouluruuat, vietämme jouluiltaa laulujen, musiikin ja joulupukin tuomien lahjojen kanssa. Lasten riemu on aidointa ja parasta joulun viettoa. Onneksi lumikin pysyi joulun ajan maassa.

 








 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan