Miksi venäläiset valehtelevat?


Miksi valehtelu kuuluu venäläiseen kulttuuriin? Putin valehtelee kansalle. Totuutta vääristellään. Rehellisyys, sehän ei onnistu Venäjällä. Tuntuu pahalta, kun kansa uskoo Putinin ja hänen tukijoukkojensa valheisiin. Mitä he hyötyvät? Suhteet länteen ovat menneet. Sitäkö he tahtovat? Kauppasuhteita ei ole. Miehet kuolevat aivan turhaan sodassa, jota ei muka ole. 

Äitini isä siis ukkini,  maanviljelijä, teki talvet savottatöitä hevosellaan  rajan tuolla puolen metsissä. Hän sanoi jo aikoinaan, että venäläiseen ei voi luottaa. Kun käännät selkäsi, kirves on hävinnyt! Rehellistä venäläistä on vaikea löytää. Mistä se johtuu? Eihän sillä tavalla luoda hyviä suhteita. 

En voi ymmärtää Putinin syytöksiä, että ukrainalaiset ovat natseja. Mitä ihmettä? Mikäs Putin itse on? Diktaattori ja täysin tunteeton, kovanaamainen lasten ja naisten tappaja. Ahne hallitsija, joka toivottavasti kaatuu omaan miekkaansa. Miten ihmisestä tulee kova ja täysin tunteeton? Rauha maassa ja ihmisille hyvätahto ovat lännen perusperiaatteita, mutta ei Venäjän. 

Ovatko kaikki venäläiset tosiaan noin raakoja, pahoja, kauheita ihmisiä? Mistä tuo viha länttä kohtaan pulppuaa Putinilla? En vain ymmärrä enkä käsitä. Mistä pahat, kovat ja kyyniset  ihmiset tulevat? 

Miten Putin voi olla tuollainen, tunteeton, ilkeä, kiusaaja, tappaja, sadisti, kylmäverinen, todellisuudesta irtaantunut? Mikä tekee ihmisestä pahan? 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan