Pahoinvointialue


Miten tässä näin kävi!? Koko Suomen terveydenhoito on ongelmissa. Soteuudistus piti olla menoa parempaa kohti. Nyt kaikki puhuvat vain pahoinvointialueesta, vaikka tämänhän piti olla hyvinvointialuetta. Tämä koronarokotusepisodi on ollut kyllä vailla vertaistaan. Emme ole kumpikaan saaneet rokotuksia, kun aikoja ei vain saanut! Nyt sitten vain sairastellaan, samoin moni läheinen. Minä olen ollut kohta viikon vuodepotilaana, kovassa 40 asteen kuumeessa, mutta onneksi miehelläni on lievempi versio. Tuntuu, ettei yli 65-vuotiasta yhtään välitetä, he saavat sairastaa ja sitten sitä vanhemmat joutavat kuolla pois. Raakaa ja tunteetonta touhua! Ei tämä Ukrainan sodastakaan voi johtua!

Entäs nämä sairaaloiden leikkausjonot! Huh-huh! Mieheni piti mennä vuosi sitten leikkaukseen, kun kivut olivat tosi kovat. Ensin tietysti mentiin julkiselle puolelle. No, hoitava lääkäri sanoi, että nyt on ainakin puolen vuoden jono, kun ei ole leikkaavia lääkäreitä. Kivut alkoivat olla sitä luokkaa, että jonottaminen tuntui raastavalta. Onneksi hyvinä päivinä tuli otettua vakuutus, jonka avulla pääsi yksityiselle melkei heti, mutta maksoihan se aika paljon, mutta kuka kestää kovaa kipua yli vuoden verran? Kaikilla ei ole sitä mahdollisuutta, jotta voisi mennä yksityiselle puolelle vakuutuksen turvin. 

Tänä syksynä yli vuosi mieheni leikkauksesta tuli sitten hänelle kutsu sairaalaan, että tervetuloa nyt leikkaukseen! Miten tähän tilanteeseen on päästy! Lääkäripula vaivaa, kun lääkäreitä on aivan liian vähän. Heitä ei kouluteta tarpeeksi. Iso osa nuoristakin lääkäreistä menee heti keikkalääkäreiksi rahan kuvat silmissään. Lääkärien palkat ovat menneet aivan ööveriksi verrattuna muuhun koulutettuun väestöön. Potilaat kärsivät ja lääkärit nauttivat isoista rahoistaan. Onko tämä edes heistä mukavaa? Missä ovat entisajan hyväntahtoiset lääkärit, jotka todella välittävät potilaistaan. Nyt lääkärit kilpailevat palkkapussien suuruudella potilaiden kustannuksella. Montakohan ruumista tulee tänäkin talvena lääkäripulan takia? Lääkärit vain lentelevät lomille lämpimään ja nauttivat elämästään, entäs me muut? 

Niin, olisikohan jotain tehtävä ongelmien ratkaisemiseksi ja nopeasti? Tuntuu vain, ettei kukaan oikeasti välitä eikä ota vastuuta mistään. Nyt pitää pitää kovaa meteliä ja vaatia parempaa hoitoa. Jos voisin, haastaisin hyvinvointialueesta vastaavat oikeuteen. Minulla on oikeis saada rokote ja pysyä terveenä. En halua vakavia sairauksia sen tähden, etten saa rokotetta! 

P.S. nyt olen ollut kaksi viikkoa sairaana. Olo ei ole vieläkään normaali. Yskä ja heikko olo vaivaa. 

P.S. Nyt olen ollut yli kuukauden sairaana. Paha yskä riivaa. Miksi en saanut koronarokotetta aiemmin. Miksi joukkorokotuksia ei ollut joka viikko? Miksi rokotetta ei saanut työterveydessä tai yksityiseltä lääkäriasemalta. Tehtiin siis tosi huonoja päätöksiä jo edellisen hallituksen aikana. Miksi olen vieläkin sairas?Miksi ja miksi, ei paljon yksi ihminen voi tehdä muuta kuin ihmetellä hyvinvointisuomen terveydenhoitotilannetta!

22.1.24 koronan jälkitauti vain jatkuu...yskä ei ole lähtenyt vieläkään! Tautia on kestänyt lähes 2 kuukautta!


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan