Mikä mättää maailman maiden johdossa?

Välillä hieman politiikkaa. Joka on tosi tosi tylsää, mutta totta jokaisen arjessa. Se tulee todella lähelle, kun katsoo uutisia tai lukee netin tulkintoja, joista ei enää tiedä, ovatko ne totta vai vahvasti liioiteltuja. Uutisointi on mennyt ihan ööveriksi, aina liioitellaan, kärjistetään  ja paisutellaan jo Suomenkin mediassa, jokainen toimittaja sen taidon kyllä osaa. Provosointi, sitähän se on.  Ja syytellään milloin ketäkin ja mitäkin. Kaivetaan ihmisistä ikävät puolet. Mutta nyt minä vuorostani ihmettelen.

Aloitan tietysti naapurin koulukiusaajasta Putinista. Onko hän menettänyt järkensä? Miksi hän kiusaa pienempiään, eikö äiti sitä hänelle opettanut? Jo naaman ilmeet kertovat siitä, että hänellä ei ole tunteita. Kovanaama, kiristetty kasvoiltaan, joka sopisi rikosleffaan tappajaksi. Pehmeyttä ei näy piiruakaan kasvoilla. Siis, ei hyvä hallitsija, vaan murhaaja, joka ei välitä kenestäkään muusta kuin itsestään. Ihmisen kasvoilta voi lukea ja tulkita todella paljon. Jäykkä, tunteeton gansteri. Kiusaajat hänen tiimissään miettivät jo seuraavaa ilkeää pahantekokolttosta ja kihertävät mielissään seuraamuksia miettimättä. Mehän ollaan niin niin vahvoja, vapiskaa Eurooppa! Mutta, mitä enemmän nuoria miehiä kuolee sodassa, sitä suuremmaksi kasvaa sisäinen vastarinta Venäjällä. Jossakin on se raja. 

Seuraavaksi Trump!! Joutaisi hänen jo luovuttaa ja uskoa, että hän on vanha homekorva. Ajattelee vaan itseään. Narsisti, joka kuvittelee olevansa muiden yläpuolella. Ilmeet kertovat suuresta ylimielisyydestä Minä minä minä, muut eivät ole mitään. Vain minä olen oikeassa. Vaarallinen tyyppi, joka joutaisi pistää eläkkeelle. Eikö löydy Amerikan kokoisesta maasta nuorempia ja varsinkin viisaampia? Trumpissa kiteytyy amerikkalaisten tyhmyys, kun he uskovat kaiken sen roskan, mitä hän kertoo. Herätys hei Amerikka, tuo mies vie puhtaan demokratian teiltä ja siitä seuraa paha diktaattorimainen ja tunteeton hallitsija, sitäkö te todellakin haluatte? Sisällissotaako? 

Entäs oikeistolainen Victor Orban, Unkarin diktaattori, joka luulee myös olevansa korvaamaton. Sinnittelee vallassa, vaikka sielläkin olisi monta parempaa presidenttiehdokasta. Hän ei usko liberaaliin demokratiaan, vaan kovaan saneludiktatuuriin. Onhan hänelläkin oikeistossa kannattajansa, mutta liika on liikaa. Lakeja tulee viikottain ja köyhyys näkyy Budapestin kaduilla. Oli järkyttävää nähdä köyhien perheiden nukkuvan makuupusseissa vauvoineen kadulla ja odottavan ravintoloiden sulkeuduttua ilmaista ruokaa. Joku asia on todella pielessä siinäkin maassa. Orban on ollut liian pitkään vallassa ja saisi päästää opposition vaihteeksi valtaan. 

Seuraava diktaattori on Turkin presidentti R. Erdogan. Vahvasti oikeistolainen, joka ei paljon tunteile, kaveeraa Putinin kanssa ja vainoaa niitä, jotka ajattelevat eri tavoin tai ovat oppositiossa. Kurdit ovat tosi kovilla.  Valta tekee kovaksi, eikä siinä enää muita kuunnella. Hän on pikkuhiljaa lisännyt valtaansa ja kirjoittaa sitä tukevia lakeja. Turkissa presidentin loukaaminen on rangaistava teko eli häntä ei saa arvostella. Aika moni siellä istuu vankilassa senkin takia. Kurdien asema on koko ajan heikentynyt, kun Erdogan on ollut vallassa. 

Siinäpä niitä hulluja hallitsijoita alkuun. Lista on aika pitkä, jos kaikki maat käy läpi. Joka maan osassa on muutama demokraattisen vallan vastakohtainen hallitsija. Muutama öljyvaltio, monet arfikkalaiset maat ja Aasian, Etelä-Amerikan omavaltaiset vallan käyttäjät. Pohjois-Korean ja Kiinan otsevaltiaat, Kim ja Xi. Mistä ihmeestä niitä tulee? Ensin ne valitaan vaaleilla, kun ihmiset luulevat heidän olevan jotain  muuta. Mutta kas vain, vähän ajan päästä he ovatkin aivan muuta kuin piti alunperin olla. 

Nyt kun presidentin vaalit ovat lähellä, ei voi kuin toivoa, että presidenttimme tilalle tulisi ihminen, joka olisi paras siihen virkaan. Kuka se on, eipä voi tietää vielä! Toivottavasti seuraavan presidentin valta on hieman suurempi ja hän vaikuttaa positiivisesti Euroopan tilanteeseen vakauttamalla oloja ja toimimalla rauhan presidenttinä. Suurin osa maailman maiden johtajista on hyviä johtajia, mutta miksi kansa valitsee huonoja? Vai muuttaako valta hallitsijaa?



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan