Presidentin rouva



Suzanne Innes-Stubb on kyllä erittäin edustava presidentin puoliso, voidaan olla ylpeitä hänestä. Mutta miksi hänestä ei voi kirjoittaa Ruotsin valtiovierailun yhteydessä muuta kuin, millaiset vaatteet hänellä oli valtiovierailulla tai kenen vieressä hän istui illallisella. Olisi mukava ollut tietää, mitä omaa ohjelmaa hänellä oli. Muistaakseni kävivät jossan kirjastossa ja taidenäyttelyssä Silvian kanssa? Hänen jokainen vaatteensa ja sen suunnittelija tuli tiedoksi varmasti kaikille toimittajien taholta, samoin hänen kallis korunsa, joka oli 100 000 euron arvoinen! Onhan sekin tietysti hyvää mainosta suomalaiselle vaatesuunnittelulle, muotoilulle ja muodinluojille, markkinointia. Ja kannanotto oli korussa. Mutta aika näyttävä visiitti Ruotsiin kaikesta huolimatta Stubbilla ja Innesillä. Hyvä alku ja toivottavasti on parempaa tiedossa. 

Onko siis puolison tehtävä vain olla kauniina ja hienosti vaatettuna vierellä, hymyillä ja seurustella? Siinä Suzanne onnistui kyllä hyvin ylväänä ja kauniina. Mutta minä ainakin olisin halunnut suurempaa roolia hänelle oikeista asioista, mutta ohjelmanhan suunnitteli Ruotsin hovi. Hehän eivät voi ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin.  Presidentti Stubb pääsi tietysti ääneen puheissaan ja kertomaan mielipiteitään erilaisista yhteisistä pohjoismaisista asioista kuten Pohjolan yhtenäisyydestä, Natosta, Venäjästä ja Ukrainan sotatilanteesta. Onhan tämä maailma niin miesten vieläkin, vaikka ollaan Pohjois-Euroopassa. Kyllä toivoisin, että myös presidentin puolisolla olisi paljon enemmän yhteiskunnallista merkitystä. - Itse ainakin tuossa asemassa haluaisin vaikuttaa moneen asiaan ja tuoda esille yhteiskunnan ongelmia. Presidentin puolisolle pitäisi maksaa palkaa tai päivärahaa kaikkien vierailujen ja osallistumisten vuoksi. 

P S - oma arvosteluni Suzannen vaatteista. Valkoinen oli liian valkoinen, siksi hieman kova väri, murrettuna olisi ollut paljon parempi. Jos suoraan sanon, tuli jotenkin mieleen keväinen puhdas lakana pyykkinarulla. Helman pituus oli liian pitkä.  Tyylikurssilla, jonka nuorena kävin, sanottiin että paras hameen pituus on ihan vähän polven alapuolelle tai sitten pitkä, mutta ei puoliväliin. Mutta ihan hyvä tuokin ja olihan suunnittelija Savosta, pisteet siitä sinne Niskasen perheeseen. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan