Elämä on mennyt…mitäs nyt?


Melkeinpä nyt jo voisin sanoa, että elämä on mennyt menojaan. En pysy enää vauhdissa mukana. Se hupenee kuin tiimalasin hiekka, hitaasti muru murulta. Usein pysähdyn miettimään, mihin se elämän hiekka on huvennut niin nopeasti, kun tuntuu, että vasta olin nuori ja nyt joku vielä uskaltaa sanoa minulle, että olet jo vähän vanha. Kun olin nuori, kaikki tuntui tapahtuvan liian hitaasti. Nyt vanhempana kaikki menee kiihtyvällä vauhdilla. Mistähän se johtuu? Vaikka päivässä on yhtä paljon tunteja. Välillä elämä menee pelkässä tapahtumien ihmettelyssä. Ja tuntuu, että ihan kaikki on vielä kesken. Enhän ole ehtinyt saada paljon mitään aikaan elämäni aikana. 

Miksei minusta tullut mitään? Olisin halunnut saada aikaan elämässä jotain todella merkittävää. En ole varmaan ainoa, joka miettii näin. Miksei minusta tullut presidenttiä tai edes kaupungin johtajaa tai...no vähempikin olisi riittänyt, kirjailija, taiteilija, kansanedustaja. Aika moni haave on täysin epäonnistunut ja jäänyt toteutumatta. Tässäkö tää oli? Haaveet hajosivat kuin ilmapallo. Ja kaikki ne asiat, jotka olisin voinut tehdä toisin, ne harmittavat nyt todella paljon. 

Uusi ihmettelyn aika alkaa taas, kun vaalit on pidetty. Mennäänkö vielä huonompaan suuntaan? Kaikki on kallista, bensa, ruoka, sähkö, eläminen. Mitään ei voi enää tehdä, kun kaikki on kallista ja väärää kuluttamista. Ei saa syödä, mitä haluaa, vaikka tekisi mieli. Ei saa matkustaa, kun se saastuttaa. Kyllä on mennyt vaikeaksi tämä eläminen. Syyllitäjät istuvat elämän puiden oksilla ja kyttäävät salaa. Ja vielä lisäksi tuo sodan uhka. Lapsiperheistä ei huolehdita, päiväkodit ovat vailla osaavia ihmisiä, vanhusten hoitoasiat ovat rempallaan, jonot sairaaloiden operaatioihin ovat hullun pitkät. Joitakin vaivaa ilmastoahdistus, minua elämän ahdistus.

Ainut hyvä asia on se, että on vielä rauha maassa, toivottavasti se edes säilyy, nyt ehkä Naton myötä paremmin?? 

No, olemmehan silti maailman onnellisin kansa! Ei kai sitä saisi siksi edes valittaa! Vai onko se onnellisuuden syy, että saamme sanoa mielipiteemme asioista vapaassa maassa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan