Kesä se keikkuen tulevi - pitää paikkansa

Nyt kyllä keikuttaa kovasti - tuo kesän tulo, hyvä ettei huimaa! Välillä on ollut jo aika lämmintä, välillä taas tosi kylmää. Lähellä nollaa on käyty usein yön tunteina. Kasvihuoneen ovi pitää olla visusti kiinni, etteivät herkät taimet palellu. . Nyt tuntuu kuitenkin, että alkaa taas vähitellen lämmetä. Tänään mökillä oli jo itikoita ja käki kukkui, melkein tuntui kesältä. Liian kuumalla säällä ei jaksaisi tehdä  mökkisiivouksia ja laittaa kuntoon talven jälkiä. 

Mutta ihaninta tänä keväänä on ollut pihamme neljä isoa omenapuuta, jotka vain kukkivat ja kukkivat. Viileä ilma saa ne kukoistamaan pitempään. 









Kommentit

Satu M. sanoi…
Kyllä onkin upean isot omenapuut! Keikkuvaa on tosiaan ollut kesän tulo. Ehkä tänä vuonna kesä voisi jäädä vähän viileämmäksi vaihtelun vuoksi. Milloinkas on omenapuiden leikkaaminen ollut viimeksi ohjelmassa? Olin lukevinani, että säännöllinen omenapuiden leikkaaminen antaa niille elinvoimaa. Mukavaa kesää, vaikka välillä vähän keikkuvampaa.
Anni Aatos sanoi…
Hei, me olemme leikanneet joka vuosi keväällä varovasti omanapuita ja välillä jopa syksylläkin hieman. Ei mitään rajuja leikkauksia. Onhan tämä kesä ollut aikamoinen sään suhteen, mutta omenoita tulee tosi paljon. Muumiotautia on ollut joka vuosi, mutta nyt vähemmän, kun olen laittanut urearaetta muutaman kerran runkojen ympärille. Satoa tulee kyllä taas vaikka kadun varteen jaettavaksi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan