Rehellisyys maan perii vai periikö?Viikon aikana on tapahtunut niin paljon Suomen maan politiikassa, että harvoin yhtä värikästä viikkoa on ollutkaan! Ensin oli surkea Postin lakko, jota ihmettelimme, kun se tilanne  yleensä päästettiin siihen pisteeseen. Ei kai ole inhimillistä, että palkat laskevat ropisten pienpalkkaisilla valtion omistamassa yhtiössä! - Sitten alkoi tapahtua, kun saatiin tietää, että viestejä on tullut ja mennyt, sinne tänne ja joku muisti jotain sinnepäin tai ymmärsi väärin. Alkoi tuntua, että muunneltua totuutta on ilmassa niin paljon, että kansa oli kauhuissaan. Kehen voi enää luottaa? Minne katosi suomalainen rehellisyys? Ensin sai Sirpa Paatero kenkää ja sitten ymmärsi Antti Rinnekin erota. Kuka kumma kohta seilaa uuden hallituksen kapteenina? Kyllä ehdokkaat ovat aivan liian nuoria, Marin tai Lindtman! Aikamoista on luottamus sanana, jos A Rinne on hallitustekijänä! Jos Sanna Marinista tulee pääministeri, niinkuin varmaankin A. Rinne häntä esittää, saamme kyllä sellaisen nukkehallituksen, jossa vanhat herrat hääräävät ja määräävät taustalla, miten nuoret toimivat.  Katri Kulmunikin  on kovilla, kun kenttäherrat huutavat takana, niin että korvat ovat punaisena. Näitä asetelmia on nähty historiassa ennenkin! Ja entäpä ulkoministeri Haavisto? Johtamistyyli ihmetyttää, kun eletään nykyaikaa. Jos on erimieltä, onko se heti erottamisen syy? Demokratia, mitä se on, taitaa olla vielä jossakin työpaikoissa hakusessa.  P.S. Sanna Marinista tuli sitten maailman nuorin pääministeri, hui hai! Naisia on hallituksessa peräti seitsemän, joten tasa-arvo on nyt nurin kurin, kun miehet ovat vähemmistönä. Aika näyttää, miten tämä nuorisohallitus pärjää! Itseäni en olisi voinut kuvitella pääministeriksi 34-vuotiaana. Olin täynnä ideologioita, mutten ainakaan tarpeeksi järkeä. Hypetys nuorista naisista jatkuu, mutta katsotaan tilanne kolmen vuoden päästä, missä kaappi seisoo? Onnea silti naisarmeijalle!
 
Hannakaisa Heikkinen jäi pois Linnan juhlista ja se on mielestäni aivan oikein! Tuleepahan tuottajien asia selkeästi esille. Jokainen eläin olisi halunnut elää? No, eihän tuotantoeläimeltä kysytä kuin ihmiseltä, haluatko elää vai syönkö nyt sinut suuhuni. Tottahan eläinten olot pitää olla hyvät, mutta yksi lause voi pilata hyvän tarkoituksen. Presidentin puolison sanomiset pitäisi miettiä tarkkaan. Maatalouden kanssa työkseen taiteilevat ihmiset tarvitsevat tukea työlleen, eivät yletöntä arvostelua.

Kyllä on kaukana kaupunki-ihmiset maalla elävien elämästä. Miten tässä näin kävikään? Maataloustuottajat ja karjan kasvattajat ovat todella kovilla nykyisen ruokafilosofian takia. Karjankasvattajista tehdään syyttä suotta syntipukkeja, vaikka suomalainen liha on parasta lähiruokaa, jos sitä vertaa kaukaa ulkomailta tuotettuun kasvisruokaan. Navetat ja sikalat Helsinki-seudun ulkopuolella eivät ole niitä pahimpia ilmastonpilaajia, vaan koko eteläinen Suomi ja varsinkin Helsinki ja tiheästi asuttu Uusimaa, jossa liikenteen päästöt ovat aivan omaa luokkaansa. Miten on mahdollista, että Helsingissä poltetaan edelleen saastuttavaa kivihiiltä? En voi ymmärtää!! Miksi asiantuntijoina esiintyvät kaikki ne, joilla ei ole kokemusta tuotantoeläinten pitämisestä? Kuka tutkisi kasvuhuoneiden energian kulutusta, muovin määrää? Kuitenkin suuri osa kasvisruuasta on muualta Suomeen tuotua juuresta ja vihannesta, jotka kasvatetaan kenties missä ja millä työvoimalla? En ymmärrä sitä, miten helppo on vaikuttaa ihmisiin ja varsinkin nuoriin!

Luottamus ja rehellisyys, ovatko ne kadonneet jonnekin suomalaisuuden ytimestä? Joka puolella alkaa törmätä luottamuspulaan ja epärehellisyyteen. Kehen voi enää luottaa?

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Savolaiset ja karjalaiset

Korona korona - korvissa soi vain korona