Korona - ollako vai ei olla?


Pandemia eli korona vain jatkuu ja  jatkuu, nyt elämme jo toista uuvuttavaa aaltoa. Mutta, mistä ihmeestä niitäkin ihmisiä löytyy, jotka eivät usko koko pandemiaan. Eihän se mikään uskon asia ole! Liike, joka väittää, että ihmisiä on vain nyt niin kovasti huijattu, on minusta aivan käsittämätön. Ehkä näitä ihmisiä ei ole kohdannut tauti sitten läheltä. Covid-korona on kyllä ihan oikeasti tauti, joka voi myös jopa tappaa. Omalla kohdallani tauti konkretisoitui täysin, kun tuttu ihminen, minusta paljon nuorempi mieshenkilö  menehtyi tähän kauheaan tautiin aika nopeasti ja hänen perheensäkin sairastui. Tunnen myös ihmisiä, jotka tekevät työtään sairaaloiden  osastoilla, joissa hoidetaan tätä kavalaa tautia. Ei ole leikin asia, jos korona iskee. Voi vain aina arvailla, miten kukin sen sairastaa, miten siihen keho reagoi. Varmaan ihmiset alkavat väsyä pandemiaan ja jatkuviin kieltoihin, niin kuin minäkin, mutta suurta viisautta on toimia suositusten mukaan, ja suojella itseään ja samalla muita. Toivottavasti virus hieman muuntuu siten, ettei se ole enää niin voimakas, mutta tarttuva se ainakin on. Ja hyvä pysyä kotimaassa ja kotona paljon. 

Ystäväni raportit keväällä koronan alkuaikoina Italiasta olivat aika hurjaa kuultavaa, jopa suorastaan kammottavan kauheita. Siellä kuoli ihmisiä käsittämätön määrä, erityisesti vanhoja ja nuorempia riskiryhmäläisiä ja jopa  aivan terveitäkin. Ja se oli täysin totta, ei mikään salaliitto! Vieläkään siellä ei olla taudin herroja, koska uusi aalto on Italiassakin menossa. Rajoitukset ovat edelleen tiukkoja, mutta löysäilijöitä sieltäkin löytyy. Kesän aikana meinasi useilta lämpimän huumassa unohtua moni rajoitusasia, varsinkin nuorilta. Nuoret ajattelevat tietysti, etteivät he ole vaarassa, jos saavat taudin, mutta heidän vanhempansa ja isovanhempansa ovat suuressa vaarassa. Perheet elävät siellä vielä tiukkojen määräysten mukaan kuuliaisesti, ainakin suurin osa. 
Olen itsekin tosi väsynyt koronaan. Olen vain yrittänyt sopeutua ja se pieni toivo paremmasta antaa aina välillä vähän lisää voimia. Ihminenhän sopeutuu, kun on oikein pakko. Ehkä selviämme, mutta emme tietenkään kaikki, joka on vain se kylmä tosiasia. Ja rokotus on kuitenkin viimein se, joka pysäyttää tämänkin raskaan ajanjakson, niin tahdon uskoa. Itse ainakin otan heti rokotuksen, kun se tulee mahdolliseksi. Otan joka vuosi myös influessarokotteen, joka sekin antaa jonkinlaista suojaa koronalle, kun flunssa eisilloin  heikennä yleiskuntoa. 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Savolaiset ja karjalaiset

Mökkielämää