Kuopio tanssi ja soi taas!

Kuopio saa joka vuosi kesäkuussa viikon verran aimoannoksen tanssin taikaa, jota Jorma Uotinen on tuonut meille taas roppakaupalla. Eilen katsoin ystävieni kanssa Nuovo Ballet Espanjol-ryhmän mahtavan modernin flamencoesityksen ja en voi muuta kuin ihmetellä sitä taitoa. Oli varmaan paras esitys neljänkymmenen vuoden aikana, jonka juhlat ovat kestäneet. Mieleen on kyllä jäänyt myös yksi alkuvuosien huippuesitys jazzteltasta, jossa esitetiin jazzin historiaa. Tanssiesitykset vuosien ajalta ovat olleet mitä erilaisimpia, mieleen jäi myös muutama vuosi sitten palestiinalaisnuorten ankea ja raskas esitys sodan pelosta ja jokapäiväisyydestä, vaikka se ahdisti katsojaa, se vaikutti. Tostaina näimme suomalaisen Tsuumi-ryhmän esityksen. Se oli suomalaista menoa kansantanssityyliin, modernilla tavalla, mukana laulua "Kainuun koprpien kuiskintaa" ja puhetta. Hauska esitys, mutta ei niin värikästä menoa. Itsekin tanssin tällä hetkellä countrya ja nyt varmaan lähden syksyllä tanssimaan flamencoa tuon näytöksen innoittamana. Vuosien ajan olen tanssinut, en kuitenkaan kuin Aira Samulin eilen Rytmikkäidensä kanssa. Hän veti 82-vuotiaan innolla 50-60-vuotiaiden kanssa heinon shown Musiikkikeskusken valohallissa. Jorma sanoikin, että hän ei ole nähnyt missään maailmalla ketään, joka tanssisi yhtä hyvin kuin Aira ikäisenään.

Aloitin aikoinaan Joensuussa tanssiharrastukseni modernilla tanssilla, sitten kokeilin jazz-tanssia, sitten muuttaessani Helsinkiin liityin Seurasaaren tanhuajiin kuntoilun vuoksi, koska treenit kestivät kaksi tuntia. Tanhuilu loppui ryhmän riitaisuuteen, kun pohojalaiset ottivat mittaa muista, kuka esiintyy, mitä tanssitaan ja kuka määrää. Itä-länsi-asetelma ei houkuttanut kauaa. Vuosien mittaan olen tanssinut aikuisbalettia, vatsatanssia, afrotanssia, salsaa, sambaa, vakiotansseja...kaikkea en muistakkaan. Mutta flamencoa täytyy nyt seuraavaksi kokeilla!
PS - Nuovo Ballet oli paras kokemus viikon aikana. Ihastuin eka kerran tosissani flamencoon. Moderni versio iski minuun. Päätin, että aloitan flamencotanssin syksyllä! Visuaalisesti flamenco on kauneinta tanssia maailmassa. Tiistaina oli taas tosi modernia hollantilaista tanssia teatterilla. Se esitys sai ylistävät arvostelut joka lehdessä. Täytyy sanoa, että siinä oli yksi vain yksi nuorten tanssi, josta pidin paljon. Yksi oli kauhea esitys; siinä joku miehen tomppeli väänteli itseään kauhean musiikin säestyksellä. Kaikkea ei voi ymmärtää. Mutta se oli mulle liikaa. Jos olisin istunut edessä, olisin ehkä heittänyt tyyppiä kengällä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan