Isänpäivä, verot, pimeys ja marraskuu

En oikein ymmärrä, miksi isänpäivä piti Suomessa laittaa kalenterin vuoden pimeimpään, räntäsimpään, koleimpaan kuukauteen ja äitien päivä taas vastaavasti toukokuulle parhaimpaan aikaan vuodesta. Ihan kuin isät eivät olisi ansainneet parempaa kuukautta. Muualla maailmassa isänpäivää vietetään keväällä tai kesällä. Isänpäivä vaikkapa elokuussa olisi tosi juhlapäivä monelle, sen voisivat isä tai perhe viettää aivan eri tavalla. Mikähän älynväläys sekin oli 70-luvun kauppiailla. Onneksi isänpäivä on nykyisin muutakin kuin kaupallinen ostosjuhla. Se on isän aseman ja merkityksen mietiskelypäivä. Suomen isät ovat hienoja isiä, tekevät työtä perheensä eteen ja ajattelevat perheensä parasta. Onnea elämään kaikki isät!

Taas on verokalenterit julkaistu ja tiedämme naapureimme verot, mikä on aika törkeää, koska mielestäni tienestit ovat jokaisen oma asia. Kateelliset miettivät niitä, miten toiset tienaavat paljon, mutta tosiasiassa kovasti töitä tekevät pitävät yllä aikamoista sirkusta verorahoillaan. Vain pieni osa kansasta on täysipäiväisiä työntekijöitä. Suuri on se joukko, joka opiskelee, sairastaa, on eläkkeellä, työttömänä, ansiosidonnaisella, vuorotteluvapaalla, äitiyslomalla yms. Suomessa on erinomainen verotussyteemi, jonka ansiosta olemme maailman onnellisinta kansaa! Mutta verotiedot ovat pahinta tirkistelyä jos mikä. Varmasti se tieto poistuu tulevaisuudessa.

Pimeys on taas tullut kuin säkki päähän. Marraskuu alkaa jo näyttää puolensa, lunta tulee ja menee, sadetta, loskaa, räntää, mutta vain hetki eli kaksi kuukautta ja valoa alkaa olla taas liian kanssa. Kynttilät, kutimet, kirjat vaan esille. Pimeä aika on rauhoittumisen ja mietiskelyn aikaa ennen jouluhösseliä. Itse jopa nautin pimeästä vuodenajasta, silloin ei tarvitse ryntäillä joka suuntaan hullun lailla. Jouluaskartelut, ompelukset, lukeminen ja käsityöt täyttävät elämää kuten ennenkin meillä maalla kekrin jälkeen. En ole koskaan kaipaillut aurinkoon kaamosaikana. Joskus olisi mukavaa mennä Lappiin pimeimpään aikaan, vaikka siellähän on lunta ja sehän taitaa valaista aika lailla. Kyllä sisukas suomalainen yhden kaamoksen taas kestää, vai mitä?


PS - lunta tuli Kuopioon seuraavana päivänä tosi paljon, kaikki on komean valkoista!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Harvapa sanoo maksavansa veroja mielellään, mutta pitkien ja vaikeuden sairauksien keskellä ilman verojen maksua ei olisi julkista terveydenhuoltoa. Jo yksi iso leikkaus keikauttaisi yksityishenkilön talouden nurin.
Osuin 'vahingossa' blogiisi. Saanen seurata sitä täältä pohjoisrannalta päin.
Anni Aatos sanoi…
Saa kommentoida ja seurata. - Verothan ovat siis oivallinen keksintö!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan