Harmaata ja harmaan sävyjä

Nyt on harmaata. Ja taas siitä valitetaan ja ruikutetaan. Meterologitkin jaksavat valittaa, kun on taas niin harmaata ja pimeää. Onhan se pimeää, kun päivä lyhenee jo talviajankin takia. Joka vuosi sama juttu. Miksi aina pitäisi paistaa aurinko? Ei se elämässäkään paista läheskään aina, on pitkiä harmaita jaksoja. Marraskuu on marraskuu eikä yhtään heinäkuu. Harmaahan on kaunis väri sisustuksessa, harmoninen, rauhoittava. Ja muodissa nyt kovasti, ainakin lehtien sivuilla. Vähän jopa liikaakin muotiväri. Harmaa on ulkona luonnossa kaunista, mutta mielestäni sitä ei tarvitse olla sisällä, ainakaan liikaa. No, onhan sekin makuasia. - Meillä ei kotona ole harmaata kuin yhdessä toiletissa. Se riittää - minulle. Rakastan värejä, koska niistä saa voimaa ja energiaa. Keltainen, valkoinen, vihreä ja punaisen kaikki sävyt on parhaita. Marraskuu on hyvä lepokuukausi, luonnolle ja ihmisille. Ihanan rento kuukausi! Kotona voi tehdä ruokaa, lukea, askarrella lahjoja ja valmistaa käsitöitä, katsoa telkkua. Rauhoittua ja ladata akkuja. Miettiä ja muistella. Haaveilla paremmasta tulevaisuudesta. Ja kohta on taas - hupsista vaan - kesä! 

Harmaa maisema on kaunis ja graafinen. Valokuvaajaharrastajana mielestäni viehättävä sävy.  Sumu vielä täydentää sitä. Kun ulkona on harmaata ja sateista, sisällä on hyvä olla. Nyt on muutenkin järkevää olla kotona, nyt koronan takia. Pelkistetyt suomalaiset maisemat ovat rosoiduudessaan vertaansa vailla. Aina voi kokoontua jonkun kanssa, yksin ei kannata liikaa olla mököttää tämän pandemian aikana. Ajatuksia on hyvä vaihtaa aina välillä jonkun kanssa, ettei tule mökkihöperöksi tai ihan jopa nurkkakuntaiseksi. Harmauteen tulee sävyjä aika lailla, kun tulee joulu ja joulun värit sekä valot. Kyllä elämän pitää olla välillä harmaata, jotta muut värit pääsevät loistamaan. Harmaiden päivien jälkeen tulee varmasti taas aurinkoa. Ja lumi tulee kuitenkin, ainakin välillä, siinä tulee sävyjä pimeyteen ja harmauteen. Joulun jälkeen tulee taas valo.



Rakastan joulun värejä, punaista ja vihreää sinne tänne ja valoja sekaan. Toivottavasti tuo koronan pirulainen ei sekoita kaikkia joulusuunnitelmiamme. Muttaaina on toivo olemassa paremmasta ajasta. 

Onneksi korona-korvamadon tilalle tulee nyt joulu-sana. Siihen ei ehdi kyllästyä, kun se joulu kestää vain kuukauden. Tänään kuuntelin autossani ensimmäiset joululevyt, S.Edelmannin ja S.Teräsniskan automatkalla. Kyllä en voi muuta kuin kyynelehtiä, kun kuulee Varpunen jouluaamuna-laulun ja tietä sen laulun  tarinan. Surullisen kaunis laulu.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan