Juhannus 2021


Jokainen joulu on erilainen, niin myös juhannus. Säät vaihtelevat ja elämän tapahtumat vaikuttavat. Tämä on jo toinen koronajuhannus! Tarvitsemme juhlapyhiä, vaikka monet eivät muista joulun tai juhannuksen alkuperäistä viettomerkitystä. Pysähdystä arjesta tarvitaan, niin työssäolevat kuin muutkin. Alunperin juhlapäivät olivat pakanallisia juhlia, mutta jossain vaiheessa kirkko alkoi taistella pakanallisuutta vastaan ja niinpä juhlapyhille tulivat kristilliset merkitykset. Tänä päivänä kristillisyys ei ole kovinkaan monen mielessä enää. Mutta ihminen tarvitsee ihmisiä ja seuraa, vaikka on korona-aika. Juhannuksesta on tullut hieman liikaakin humujuhla monelle ja hukkuineita tulee joka vuosi, kun ilma on lämmin, juoma virtaa ja järki katoaa. Jokainen haluaa veden äärelle ja siellähän se sitten veden ilkeä hiisi vaanii humaltuneita. Liikenteessä ajetaan myös juhlatunnelmissa ja vahinkoja sattuu. 

Olimme ensimmäisen kerran näkemässä pahan liikennenonnettomuuden mökille mennessämme ja eihän se ollut mukavaa. Joidenkin juhannustunnelma meni täysin pilalle ja onnettomuuden näkeminenkin on surullista. Tietysti tiellä voi sattua mitä vain. Voi tulla sairaskohtaus, havainnointikyky herpaantuu maisemia katsellessa, voi tulla paniikkikohtaus tai aurinko häikäistä, voi törmätä eläimeen tai ihmiseen. Ikävintä on se, kun vastaantulevakin joutuu onnettomuuteen. 

Kaikesta huolimatta juhannuksen ajasta saa ja pitääkin nauttia, kun kesä on nyt kauneimmillaan. Kohta alkavat taas päivät lyhentyä ja ollaan jo taas joulussa. Eilen mietimme porukalla, mitä me kaikki toivomme tulevalta vuodelta. Moni toivoi rauhaa ja rakkautta ja terveyttä. Joku toivoi, että ehtisi elää ennenkuin kuolee. Moni toivoi pääsevänsä matkoille. Hyvät ystävät ja hyvät sukulaisuhteet ovat myös kaikille tärkeitä. Lottovoitto, lastenlapset, uusi auto, uusi asunto ja monta muuta toivetta tuli mieleen. Toivomuslähde oli nopeasti täynnä. Itse toivon eniten sitä, että tämä koronapiina loppuu ja saisimme palata normaaliin elämään. Terveyttä ja pitkää ikää perheellemme ja kaikille läheisille. Rakkautta, rauhaa ja mielenrauhaa. Ja tietysti toivon, että terveyteni palaisi taas entiselleen. 

Hyvää juhannusta kaikille! 

Runo - Tove Janson 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan