Stubb vai Haavisto?



S vai H? Tuppi vai Haavi? 10 vai 8? Siinä vasta ongelma...joillekin, ei kuitenkaan minulle. Aika selkeä on päätökseni, joka nojaa vahvasti erityisesti omiini ja osin perheeltäni, suvultani  perittyihin arvoihin. 

Arvostan koulutusta, siitä pisteet toiselle. Jos vertaillaan koulutusten ja loppututkintojen määrää, ero on huomattava ehdokkaiden välillä. Nuorena voi joko opiskella innokkaana tai sitten haahuilla siellä täällä, vaikka istuskella joskus luennolla yhtenä vuotena. - Sitten seuraava, armeijan käynti. Arvostan sitäkin, että nuorena on ollut valmis puolustamaan isämaata, toinen on sivari, no onhan sekin puolustamista, mutta tulevalle presidentille pisteet tulee intin suorittamisesta. Urheilullisuus - siinä saavuttaa ehdottomasti ylivoimaisesti toinen maaliviivan ensin! Kielitaito ja kansainvälisyys? No toinen puhuu vaimonsa kanssa ainakin sujuvaa englantia ja ruotsikin sujuu suomen lisäksi. - Suuntautumisella ei ole mitään väliä, kukin sinne suuntaan, mistä se elämän onni ja tasapaino löytyy. Muut asiat vaakakupissa painavat. 

Puolison rooli, joka tulee kuitenkin olemaan esillä vahvasti ainakin ulkomailla vieraillessa. Toisen puoliso on kouluttautunut ja opiskellut lakitieteestä tutkinnon, siispä pisteet sinne. Puolisoiden käytös on myös tärkeää presidentin rinnalla. Toisen puoliso on hillitty englantilainen, opettajaperheen tytär. Toinen on eteläamerikkalainen kiivas luonne, joka on syyllistynyt mm rattijuopumukseen ja laivalla naisten lyömiseen. Tietysti tuo viimeksi mainittu rikos on tosi ikävä, mutta erot ovat suuret ainakin puolisoiden kohdalla, jos ovat presidenttiehdokkaidenkin. Niin, mikähän älämölö siitä olisi tullut, jos Stubbin puoliso olisi tuomittu rattijuopumuksesta ja pahoinpitelystä. Nyt Haaviston puolison tekemiset yritetään piilottaa ja painaa villasella. Tasa-arvoako? Onnea vaan vaaleihin! 10.2. No tosi hyvinhän ne vaalit menivät!! Onnea Tuppi!

PS - taideteos on Espoon Modernin taiteen museosta Emmasta, Kyösti Kakkosen kokoelmasta.

Kuin Aleksander ja Pekka! Herrasmies ja taiteilija. Taiteilijana lahjakas  Johannes Rantasalo.




Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kovin mustavalkoista ajattelua tässä postauksessa. Esim. "Nuorena voi joko opiskella tai sitten haahuilla siellä täällä". Äänestän itse samoin kuin sinä, mutta perusteet ovat täysin erilaiset.

Ajattelutapasi varmasti helpottaa paljon päätöksentekoasi. Hieman avoimempi suhtautuminen auttaisi tosin löytämään paljon vakuuttavampia argumentteja kuin nämä statukseen pohjautuvat mietteet.

Toivotaan, että ehdokkaamme menestyy! Oli syyt äänestää mitkä tahansa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan