Lakko! Miksi?


Voi meitä ihmispoloja! Miksi pitää mennä lakkoon, kun kenelläkään ei ole nyt helppoa? On ollut koronaa, sitten tuli sota Ukrainassa, joka vaikuttaa kaikkien elämään. Hinnat nousivat ja nousevat koko ajan.  Valtion varoja valuu sotaan miljoonia ja miljardeja. Ja silti lakkoillaan, kun ei haluta säästöjä tai muutoksia työelämään. Valtio on täydellisen suossa ja ymmärrystä ei tule. Minne on kadonnut yhteinen vastuuntunto lakkoilijoilta?  Jos rahaa on kotitaloudessa liian vähän, niin silloinhan kiristetään vyötä, karsitaan kuluja ja mietitään, missä voisi säästää. Työläiset tehtaissa saavat parempia palkkoja kuin moni vastuullisessa työssä oleva ja paljon kouluttautunut. Satamien työntekijät ovat erityisen vastuuttomia, kun aiheuttavat valtavia vahinkoja Suomen taloudelle! Pitäisi nähdä talouden tila kokonaisuutena, eikä vain se oma tilanne. Suomalainen sisu saa joskus outoja piirteitä, kun periksi ei anneta. Joskus se on vain yksinkertaisesti tyhmyyttä! Onko tämä tedallakin poliittinen lakko vain siski, kun oikeisto on hallituksessa, joka on vaaleilla demokraattisesti valittu. Kuka täällä oikein määrää?

Miksi ei löydy nyt vaikeana aikana yhteistä tahtoa neuvottelupöytiin sillä mielellä, että eteenpäin on mentävä kohti parempia aikoja? Nyt on pakko tehdä myönnytyksiä molemmin puolin. Vikaa on nyt ammattiliitoissa kuin hallituksessakin. Aleksander Stubb voisi ärähtää vaikka sisäpolitiikka ei hänelle kuullukkaan, puuttua tilanteeseen ja kutsua kaikki osapuolet keskustelemaan. Nyt eletään vakavia aikoja, kun syöstään kotimaatamme kohti vaikeuksia vailla vastuuta! Vastuu, missä se on? Jo UKK jyrähti aikoinaan, että lakko on vanhentunut ase.

Paha asia on, että lakon hyväksyvät gallupeissa erityisesti nuoret. He eivät useimmiten tajua, mikä vaikutus lakolla on kansantalouteen ja yrityksiin. Jos omat asiat ovat kunnossa, on heille sama ollaanko lakossa vai ei. Niin itsenapainen ihminen on. 

2.4.24. Ja lakko vain jatkuu! Mitä hyvää sillä on saatu aikaan? Nyt meni Raaheen suunniteltu tehdashanke Ruotsin Luulajaan. Varmaan osaksi Suomen lakko-oileuden vuoksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan