Kaikkea on liikaa!?


Joskus tuntuu, että kaikkea on nykyaikana liikaa tai sitten liian vähän. Tavaroita on liikaa, mutta ihmisen hyviä tunteita ja viisautta liian vähän. Rakkautta ja välittämistä on liian vähän. Hyvyyttä on liian vähän, pahuutta on paljon.

Ihminen pärjää loppujen lopuksi aika vähällä. Luulen, että koskaan ihmisen historian aikana ei ole ollut näin paljon tavaraa, pyöriä, autoja, laivoja, lentokoneita ja tietysti ihmisiä. On liikaa taloja, mökkejä, rakennuksia, korkeita taloja. Roskaa, saastetta, ongelmia, niitäkin maapallolla kyllä riittää!

Itsekin olen nuorempana syyllistynyt liiallisen tavaramäärän haalimiseen, mutta vähitellen, kun ikää tulee, huomaa, että mitähän tälläkin tekee. Siksipä laitan joka kevät autotalliimme tallimyymälän, jossa myyn uutta ja vanhaa tavaraa. Se on todella mukavaa puuhaa, kun saa nurkkia tyhjennettyä ja siivottua. Siivoaminen onkin suuri intohimoni. Joka päivä pistän nurkkia ja kaappeja kuntoon, jos olen kotona. Kuljen rätin kanssa, vaikka en ole mikään pölyfoobikko. Joku minimalisti voisi silti sanoa, että kodissamme on kyllä vieläkin kaaos.  Jostain syystä niitä tiloja ja kohteita on kertynyt elämän aikana aivan liikaa. Mutta tekeminen ei lopu, aina on jotain puunattavaa. Tänään siivosin autotallin. Ah onnea! Myymälä alkaa taas valmistua.

Ihmisen ahneus on suurin synti. Kaikkea turhaa pitää saada. Mutta kaikesta turhasta voi myös luopua. Aika monta autolastillista olen vienyt ukrainalaisten avustuskohteeseen. Koko ajan lahjoitan tavaraa. Kevät on hienoa aikaa tehdä tyhjennystä ja siivousta. Mielikin piristyy ja nurkat tyhjenevät.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan