Luonnon ja eläinten suojelu? Entäs me ihmiset?


Siinä vasta ongelmakenttä!  Mitä suojella ja miten paljon? Mitä ennallistetaan ja mitä kehitetään? Eläinten suojelussa en kaikkea aina välillä ymmärrä. Miksi suojellaan edelleen joutsenia ja valkoposkihanhia, kun niitä on aivan liian paljon. Joutsenet ja valkoposkihanhet ovat pelloilla viljelijöiden harmina keväällä ja syksyllä, syövät kaiken vihreän, sotkevat ja kakkaavat. Ja että valtio ihan maksaa korvauksia viljelijöille, että hanhet saa laskeutua pellolle syömään ruohot. Ai että on ihmisen hulluuden huikeaa hulluutta! Kaunis lintu joutsenkin on, mutta osa joutaisi herrojen ja tavistenkin herkuksi. Ja entäs nuo valtavat hanhilaumat? Komeita parvia kyllä voi ihailla maasta käsin, mutta minä näen siellä taivaalla hyviä paisteja.  Ihan suututtaa, kun ne sotkevat kaikki Helsingin puistot, eikä siellä voi enää kävellä huolettomasti katsomatta jalkoihinsa koko ajan, ja se haju yök! Miten vaikea siellä on lasten kanssa ulkoilla, kun aina on kakkakasat edessä. Eikös ne puistot ole alunperin tarkoitettu ihmisille virkistykseksi, eikä villieläimille? Vai että ihmisille aitaukset puistoihin, jonne hanhet ei pääse! Kyllä on tyhmyys huipussaan. Ihminen viisasko, ei ole, linnut ovat viisaampia. Joku kohtuus pitäisi suojelussakin olla, ihminen ensin, sitten eläimet. Eivät ne saa haitaksi olla meille. Tuntuu, että terve järki on katoamassa ja ihmiset vain tyhmenevät entisestään. Olen todellakin luonnon ja eläinten sekä lintujen suuri ystävä, mutta kohtuus kaikessa ja järki käteen!

Entäpäs muu maa?  Sudet saavat mellastaa ja tappaa koiria ja lampaita aivan vapaasti. Ei vain Suomessa, vaan muuallakin Euroopassa. Italiassa ystäväni kaikki lampaat lähes keskellä kaupunkia raateli susi tai susilauma! Sudet kävelevät keskellä kaupunkeja ja kyliä Suomessakin, ihmiset saavat olla peloissaan, lapset varsinkin. Metsissä eivät enää mummot uskalla käydä marjassa ja sienessä,  kun pelkäävät karhuja. Lisää kun noita petoja tulee, vaeltaminenkin alkaa olla vaarallista. Euroopassa karhut ovat tappaneet jo ihmisiä.  Ketut ja ilvekset työntyvät pihoille ja levittävät reviirejään, kun ruoka loppuu metsissä. Kauriita on liikaa ja sen takia sudet ja ilvekset lisääntyvät, kun niille riittää ruokaa. Luonnonsuojelu on kuin kiihkoinen uskonto, jossa järki katoaa. Vihreät ovat puolue, joka ei ole puolue vaan uskonto, jossa luontofanaattisuus on heille se selkein arvo. 

Tulevaisuus maapallolla on ankea. Syntyvyys laskee koko ajan. Kohta täällä Suomessakin on vain erämaata, pellot paketissa, metsät suojeltu, eläimet valloittavat maan joka kolkan, ihmiset kadonneet ja sitähän se ennallistaminen on. Lapsia ei tulevaisuudessa ole, koska nuoret on peloteltu ilmastonmuutoksella ja muilla vihreillä arvoilla. Ei uskalleta  perustaa perheitä, kun pelotellaan kaikella mahdollisella ja nuorethan ovat herkkiä kaikelle propagnadalle. Melkeinpä tuntuu välillä, että eläminen on kielletty! Matkustaminen on kielletty, lentäminen on syntiä jne...

Onhan sitä sotaa, koronaa ja hintojen nousua, toivo tulevaisuudesta viedään nuorilta ja siihen on syypää media ja erityisesti toimittajat. Siis mitäänkö ei kannata tehdä? Monille nuorille on kuitenkin tärkeämpää vaikkapa matkustella ja elää narsista elämää kuin perustaa perheitä. Mitenhän me selvittiin, kun arvot oli silloin toiset? Opiskeltiin nopeasti ammatit, perustettiin perheitä, tehtiin lapsia, oli velkaa ja velkaa, ei juuri matkusteltu, nautittiin kotielämästä, perustetiin yrityksiä, yritettiin hampaat irvessä, uskottiin tulevaisuuteen eikä sairastettu masennusta. Eikä pelätty tulevaisuutta! 

Älkää nuoret pelätkö elämää! Maailman loppu ei tule, Tulevaisuus on parempi. Tehkää lapsia, perustakaa perheitä ja yrityksiä, uskokaa parempaan tulevaisuuteen. Kyllä me kaikki selvitään! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät keikkuen tulevi

Kalanruoto kurkussa ambulanssilla sairaalaan!

Ajatuksia tähän aikaan