Menestysreseptejä yrittäjyyteen ja elämään

Kauppalehden Optiossa oli juttu amerikkalaisesta yritysvalmentaja Brian Tracysta. Joku suomalainen oli ollut hänen kurssillaan Amerikassa ja sieltäpä lehdestä lainaan tähän menestysreseptin.
 
Talonpoikaisjärkeen perustuvia ohjeitahan ne kaikki ovat:
- kohenna suoritustasoasi eli kyllä pystyt paljon parempaan, jos tahdot!
- älä elä uskomuksissa ja kuvitelmissasi, vaan ohita ne reippaasti ja usko vain omaan osaamiseen
- jos omaat jonkun superlahjakkuuden, kehitä erityisesti sitä, siinä on menestyksen salaisuus
- opiskele joka päivä uusia asioita ja ole kiinnostunut kaikesta ympärilläsi
- koulutus ja koulutus, opiskele ja opiskele, mutta erityisesti sitten työn ohessa
 
Nämä ohjeet ovat mielestäni sellaisia, että luovuus ja itsetunto kun tulee käyttöön oikealla tavalla, niin johan syntyy tulosta. Ahkeruuttahan se menestyminen aina vaatii ilman muuta ja keskittymistä elämään. Jos huitelee vähän siellä ja vähän täällä, jättää kesken asiat, niin mitään valmista ei koskaan synny. Keskity ja keskity, paranna ja paranna suoristustasi! Ja se vapaa-aika, relaa silloin!
 
Luin myös suurlähettiläs Bruce Orekin mielipiteitä lehdestä viikonloppuna. Hän oli monessa asiassa oikeassa. Suomalaiset ovat liian pessimistisiä. Eivät näe aina asioita positiivisesti. Lehdissä ei ainakaan kehuta mitään menestynyttä suomalaista koskaan liikaa. Tai sitten menestyneet suomalaiset eivät anna haastatteluja. Tai ollaan kateellisia, kuten Nallelle. Muutenkin olen Brucen kanssa monesta asiasta samaa mieltä. Mistähän johtuu, että monet median jutut ovat hyvin yrityskriittisiä ja negatiivisia. Jopa talousalan lehtien toimittajat kirjoittavat negatiivisesti yrittäjyydestä, penkovat epämieluisasti asioita esille, joilla ei ole suurtakaan merkitystä. Kuka tuo yrittäjyyden ongelmia rehellisesti esille? Mutta, kuinka monella toimittajalla on käsitystä yrittäjyydestä muuten kuin teorian kautta, jos sitäkään. Miten siinä sitten voi olla realistinen kuva yrittämisestä, kun siitä pitää kirjoittaa viisasta juttua lehteen?

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia suosikkirunoilijaltani Kahil Gibranilta

Kevät keikkuen tulevi

Aina on ikävä jotakin tai jonnekin