Pakkolaki on säästölaki

Hallitus on ottanut väärän termin käyttöön puhuessaan pakkolaista. Se on hallitukselta huonoa markkinointia vai tuleeko termi aina vänkäävältä oppositiolta ja ammatiyhdistysten väeltä. Jos alun perin olisi puhuttu säästölaista, kansa ymmärtäisi ehkä paremmin mistä on nyt kysymys. Kysymys on säästämisestä; nyt on vain säästettevä kuten yksityistaloudessakin, koska lainarahalla ei voi elää loputtomiin. Miten on niin vaikea tavallisen palkansaajan käsittää säästämisen tarkoitus? Lakkouhkailu tässä taloustilanteessa on aivan käsittämätöntä. Jos säästäisimme väliaikaisesti, saisimme talouden kuntoon. Talouttamme rasittavat monet asiat. Liian suuret verot, liian suuret työnantajamaksut, liian suuret vakuutusmaksut, yms. Minne ihmeeseen höttölandiaan katoavat kaikki maksamamme verot ja vakuutukset, jotka ovat aivan liian suuria. Ainakin yrittäjän on sitä tosi vaikea ymmärtää.

Mutta suurin ongelma on julkisen puolen hallinnon ja johdon liian suuret palkat. Erityisesti virkamiehet vetävät palkkoja, joilla ei järkeä työtehtäviin nähden. Kuka tarvitsee 10 000 - 15 000 euroa palkkaa kuukaudessa? Kenen työ voi olla niin arvokasta?  Ahneus on suurin syy, miksi Suomi on suossa. Ylisuuret palkat pitäisi laittaa nopeasti remonttiin. Suurien palkkojen syy on tietysti Suomen hurja verotus, kun palkkatulosta menee iso osa veroihin. Verot siis alas!

Missä on terve talonpoikaisjärki päättäjillä? Juha Sipilältä toivoisin nopeita ja radikaaleja ratkaisuja. Ymmärrän kyllä, että suurin syy päätöksille on järjetön ammattiliittojen valta-asema Suomessa. Miksi ei ole tehty liittojen valta-aseman kanssa kuten muissa pohjoismaissa, joissa liittojen lakkoilujen suhteen vallitsee kohtuullisuus ja kiellot laittomista lakoista myös pitävät. Talouskasvuahan silloin tapahtuu kuten Ruotsissa. En sano muuta kuin, että sisua on suomalaisilla joskus väärissä asioissa, kuten tämä suuri EiEi-kuoro on osoittanut jo vuosien ajan. Eikö millään ole enää mitään väliä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia suosikkirunoilijaltani Kahil Gibranilta

Kevät keikkuen tulevi

Aina on ikävä jotakin tai jonnekin